Laura Schuurman

Cyclusmassage / Baarmoedermassage

Veel vrouwen ervaren menstruatieklachten of overgangsklachten. We kennen allemaal de vervelende hoofdpijn, krampen, vermoeidheid, slaapproblemen, stemmingswisselingen en emotionele klachten. Is jouw cyclus in de war? Ervaar je heftige menstruatiepijn? PMS en/of endometriose? Bekend met PCOS? Veel last van de (vervroegde) overgang? Cyclusmassage brengt op een natuurlijke manier jouw hormonen weer in balans.

Cyclus massage / Baarmoeder massage | Hormonen in balans - Laura Schuurman
Cyclus massage / Baarmoeder massage | Hormonen in balans - Laura Schuurman
Cyclusmassage / Baarmoedermassage - Laura Schuurman
Cyclusmassage / Baarmoedermassage - Laura Schuurman

Wat is Cyclusmassage?

Een cyclusmassage, ook wel baarmoedermassage genoemd, is een diepe en tegelijkertijd zachte massagetherapie voor de onderrug, buik en baarmoeder. Cyclusmassage zorgt voor een betere hormoonbalans en doorbloeding van de buikorganen, zoals de baarmoeder, eierstokken en de darmen. Hierdoor worden voedingsstoffen beter opgenomen en afvalstoffen makkelijker afgevoerd.

Het kan ook nodig zijn om de baarmoeder weer in de natuurlijke stand terug te brengen. Een gekantelde baarmoeder kan klachten geven als krampen, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, bloedstolsels, darmklachten, lage rugklachten of bekkenklachten.

Naast het verminderen van lichamelijke klachten, helpt het ook bij het losmaken van emotionele blokkades. Hierdoor kun je dieper ontspannen, meer verbinden met je eigen lichaam en ervaar je meer zelfvertrouwen. De baarmoedermassage is een krachtige, verbindende en helende massage voor vrouwen.

Verlichting van fysieke klachten

als lage rugklachten, hoofdpijn en/of migraine, vermoeidheid, constipatie, diarree, Prikkelbare Darm Syndroom, ziekte van Crohn, opgeblazen gevoel, maagkrampen, helpend bij ontgiften. Aandacht voor ligging van je baarmoeder, indien nodig herpositionering en uitlijning.

Herstel van hormonale balans

Regelmatige en pijnvrije menstruatiecyclus en ovulatie, helpend bij over- of ondermatige bloedingen, bloedstolsels, PMS, (vervroegde) overgangsklachten, endometriose, PCOS, cysten, vleesbomen, stemmingswisselingen, stress en spanning, vroege menstruatieklachten (jonge vrouwen).

Voordelen & tarieven

Cyclus massage / Baarmoeder massage | Hormonen in balans - Laura Schuurman

Zenuwstelsel tot rust

Liefdevol kijken naar de processen waar je je in bevindt, aandacht voor (nare) gebeurtenissen/traumata die impact op je hebben (gehad), deze te doorvoelen en te kunnen helen. Toename van (zelf)vertrouwen, vermindering van onzekerheid, weer lekker in je vel zitten.

Intake en cyclusmassage

  • Inclusief coaching (leefstijl/mindset) en uitleg zelfmassage (ca 120min), €130,-
  • Vervolgbehandeling (ca 90min), €100,-
  • Traject ‘Samen op Reis’ –
    3 vervolgbehandelingen, €280,-
  • Informeer gerust naar het jongerentarief (≤ 21 jaar) en/of de mogelijkheden voor extra coaching.

Gratis Kennismaking

Tijdens een gratis kennismaking is er ruimte voor jouw verhaal en ervaringen, het stellen van vragen en zullen we aftasten of er een onderlinge klik is. Aan de hand van deze informatie bespreken we wat ik voor jou kan betekenen.

Wat anderen zeggen

Een beetje zenuwachtig en sceptisch ging ik naar Laura toe. Eenmaal binnen werd ik warm ontvangen en werd ik heel snel op mijn gemak gesteld. Laura is een warme persoonlijkheid die je in je waarde laat en je met haar luchtige karakter op je gemak stelt. Tijdens de behandeling was ik verbaasd dat ze mij plekken liet voelen die in het verleden problemen gaven die ik al lang vergeten was. Ik kijk uit naar de volgende behandeling!
Cyclusmassage / Baarmoedermassage - Laura Schuurman
Carolien
Laura neemt alle tijd voor je, duidelijke uitleg vooraf over wat ze tijdens de massage gaat doen, duidelijkheid en eerlijkheid over verwachtingen van de massages. Ontspannen totale belevenis, aan alles is gedacht, duidelijk begin en eind vd massage, kijkt goed naar reactie van persoon en lichaam (vraagt daar indien nodig ook bevestiging voor). Eindconclusie: genoten! En met zoals het nu lijkt al een super resultaat!
Cyclusmassage / Baarmoedermassage - Laura Schuurman
Anoniem
Ik ben een paar keer bij Laura geweest. Vanaf moment 1 voelde ik me op me gemak, ze neemt alle tijd voor je en legt uit wat ze gaat doen. Een fijne en zachte massage, tussendoor werd ik warm ingepakt met doeken, heel relaxed. Alle keren was de massage net wat anders en ging ik daarna totaal ontspannen naar huis. Dus naast dat het heel goed is voor je lichaam, is het ook echt een momentje voor jezelf. Aanrader!
Cyclus massage / Baarmoeder massage | Hormonen in balans - Laura Schuurman
Danielle

FAQ

Cyclusmassage / Baarmoedermassage

(Jonge) vrouwen in elke fase van hun leven, vanaf het ervaren van de 1e menarche tot en met de overgang.

Als er op fysiek, mentaal, emotioneel en/of energetisch vlak iets speelt rondom de cyclus wat aandacht verdient. Bijvoorbeeld: onregelmatige cyclus, uitblijven van menstruatie, krampen, over- of ondermatige bloedingen, endometriose, PCOS, cystes, vleesbomen, (vervroegde) overgangsklachten, stemmingswisselingen en diverse fysieke klachten als lage rugklachten, hoofdpijn en/of migraine, darmklachten, vermoeidheid, stress, lichamelijke spanning.

Mocht je je baarmoeder moeten missen, is het goed om je te realiseren dat je baarmoeder energetisch altijd aanwezig is en blijft. Vanuit dat besef kan een cyclusmassage helpend zijn bij mogelijke klachten als gevolg van een baarmoederverwijdering.

Je bent van harte welkom als je de wens voelt om meer met jezelf in verbinding te zijn, wil (leren) voelen wat er te voelen valt en/of ruimte wil maken voor (nare) gebeurtenissen die je in je leven hebt meegemaakt.

Je kunt bij mij terecht ter ondersteuning van herstel na je bevalling (6 weken) of na een keizersnee (6 maanden).

Voorafgaand aan de 1e afspraak heeft er vaak al een telefonische kennismaking plaatsgevonden zodat we van beide kanten hebben kunnen ervaren of er een klik is. Na het maken van de afspraak ontvang je een vragenlijst welke ik graag uiterlijk 3 dagen voorafgaand aan de afspraak ingevuld retour ontvang in verband met de voorbereiding voor onze afspraak. Zonder ingevulde vragenlijst kan de afspraak helaas niet doorgaan.

Start met een kopje thee/glaasje water, kennismaken, landen. We spreken de ingevulde vragenlijst door en er is ruimte voor jouw verhaal en ervaringen. Ook is er ruimte voor coaching op vlak van leefstijl en mindset.

Voor de massagebehandeling (ca 60min) mag je plaatsnemen op de verwarmde massagetafel en zal ik je toedekken met handdoeken. Ik zal eerst je onderrug en je billen masseren, vervolgens masseer ik je gehele buik en bekkengebied (vanaf de onderkant van je bh-bandje tot aan de bovenkant van je schaambeen). Tijdens de massage mag je je onderkleding aanhouden. Ik maak gebruik van verschillende massagetechnieken, zoals masseren, rocken, pulseren en ook acupressuur krijgt de aandacht die het verdient. Tijdens de massage werk ik tevens met rebozo’s, Mexicaanse draagdoeken, waarmee ik je zal wiegen, hetgeen een gevoel van geborgenheid en koestering zal geven. Aan het einde van de massage zorgen de rebozo’s voor een prachtig ritueel, een ware ceremonie ter ere van jou als vrouw. Elke massagebehandeling is anders, elke keer weer voelen en afstemmen, wat heb je nodig, wat wil er gezien en gehoord worden. Ik zal er zorg voor dragen dat je de behandeling in alle geborgenheid en veiligheid mag ervaren.

Na afloop hebben we de tijd om stil te staan bij wat je hebt ervaren en hoe je je voelt. Als je het prettig vindt, kan ik aangeven wat mijn bevindingen zijn geweest op fysiek, emotioneel en energetisch vlak. Je krijgt dan ook de uitleg van de zelfmassage mee naar huis.

Het kan zijn dat je buikgebied gevoeliger is. Sommige klachten kunnen zelfs tijdelijk verergeren. Je hoeft je hierover geen zorgen te maken. Het is een normale reactie en juist een goed teken, het hoort er allemaal bij. Bij een cyclusmassage kan er namelijk veel loskomen. Je lichaam is druk bezig met het loslaten en opruimen van emotionele blokkades. Het is goed om hier rekening mee te houden en om goed voor jezelf te zorgen. De andere kant is natuurlijk ook mogelijk, zo kan je direct al meer energie en vertrouwen ervaren.

Na enkele sessies zul je merken dat je je lichter en losser gaat voelen, vaak ervaar je ook fysieke veranderingen en dat je weer meer in verbinding met je lichaam bent gekomen. Het spreekt voor zich dat het voor iedereen verschillend is wat je na de behandelingen kan ervaren.

In de periode na je menstruatie tot aan ongeveer 2 dagen voor je volgende menstruatie. Bij een mogelijke kans op een zwangerschap wordt er niet gemasseerd.

Hoeveel massagebehandelingen er nodig zijn, is moeilijk te voorspellen. Dit verschilt logischerwijs per vrouw en per situatie. Het beste resultaat behaal je als je 1x per cyclus of per 2 cycli een behandeling hebt. Je voelt zelf het beste hoeveel massages je nodig hebt waarbij het heel persoonlijk is wat je prettig vindt.

Hoe mooi het ook zou zijn, gaat het fenomeen ‘quick fix’ niet op, uiteindelijk ‘fixt dat niks’. Wel zou je de baarmoedermassage als een ‘easy fix’ kunnen zien om je klachten te verminderen en meer lichtheid, vertrouwen en ontspanning te ervaren.

Wat vrouwen teruggeven, is dat er bij de 1e afspraak vaak wat spanning voelbaar is, ‘wat gaat er gebeuren?’, ‘waar ben ik?’, kennismaken met elkaar, heel begrijpelijk en normaal. In de volgende behandelingen wordt steeds meer veiligheid ervaren waardoor je meer en meer kunt zakken, vertragen, elke keer de behandeling een laagje dieper ervaren of wat er op dat moment nodig is, op je eigen tempo met respect voor jouw eigenheid.

Het hebben van een spiraal is een contra-indicatie. Andere vormen van anticonceptie zijn geen probleem. Bij koorts, infecties, hernia, kanker, ernstige hart- en/of vaataandoeningen en besmettelijke huidziekten, kan de behandeling niet worden toegepast. Indien je recentelijk een operatie hebt ondergaan aan jouw buik- of rug gebied adviseer ik je om met jouw behandelend arts te overleggen.

Ik masseer met natuurlijke en duurzame massagebalsems van Flying Wild gemaakt van bijenwas en etherische oliën. Voedend en verzorgend voor de huid. De balsems zijn afgestemd op de hulpvraag, zo is er onder andere een Fertility Blend waar Ylang Ylang en Geranium aan zijn toegevoegd en een Menopause Blend waar Clary Sage en Geranium aan zijn toegevoegd. Er is ook een Unscented variant, mocht dat de wens zijn.

Met het oog op het milieu zou ik je willen vragen om zelf 2 grote handdoeken mee te nemen naar je afspraak. Ik kan de handdoeken die ik tijdens de massage gebruik niet meer voor een andere klant gebruiken, jij kunt jouw handdoeken nog vaker gebruiken. Dat scheelt wasbeurten.

Wat kleding betreft is het wel zo fijn om makkelijk zittende kleding aan te trekken en zo min mogelijk sieraden te dragen.

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, kan dat klachten veroorzaken. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam dan waar de klacht optreedt.

Er bestaat een nauwe verbinding van de voortplantingsorganen en spijsverteringsorganen met de onderste rugspieren aangezien de buikholte wordt aangestuurd door dezelfde zenuwbanen als in je bekkengebied. Als er een spier of orgaan niet goed op zijn plek ligt, verkrampt is door stress of bijvoorbeeld een beschadiging heeft door littekenweefsel, dan zal dit van invloed zijn op alle verbonden spieren, organen en weefsels en zal er op meerdere plekken een verkramping/blokkade kunnen ontstaan. Om die reden masseren we zowel de rug, als het buik- en bekkengebied om zo de optimale gezondheid te bevorderen.

De behandelingen worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. Mocht je daar vragen over hebben, neem gerust contact op, dan ik je er wat meer over vertellen.