Laura Schuurman

Fertiliteitsmassage / Vruchtbaarheidsmassage

Fertiliteitsproblemen komen steeds vaker voor, 1 op de 6 stellen krijgt te maken met vruchtbaarheidsproblemen. Fertiliteitsmassage kan helpen om je vruchtbaarheid te vergroten en om sneller zwanger te worden. Heb je
een (secundaire) kinderwens en wil je je kansen vergroten om zwanger te worden? Zit jij in een vruchtbaarheidstraject? Dan hoop ik dat ik een stukje met je mee mag lopen.

Fertiliteitsmassage / Vruchtbaarheidsmassage - Laura Schuurman
Fertiliteit massage / Vruchtbaarheid massage | Hormonen in balans - Laura Schuurman
Fertiliteit massage / Vruchtbaarheid massage | Hormonen in balans - Laura Schuurman
Fertiliteitsmassage / Vruchtbaarheidsmassage - Laura Schuurman

Wat is Fertiliteitsmassage?

Fertiliteitsmassage, ook wel vruchtbaarheidsmassage genoemd, is een diepe en zachte massage van de onderrug, buik en baarmoeder. De massage is gericht op het vergroten van de beweeglijkheid van de voortplantingsorganen, zoals de baarmoeder, eierstokken en eileiders. Het stimuleert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Een fertiliteitsmassage draagt bij aan een betere kwaliteit van je eicellen en baarmoederslijmvlies én een verbeterde hormoonbalans. Een enorme boost voor je vruchtbaarheid. Ook zorgt het voor balans in de menstruatiecyclus, de spijsvertering en het immuunsysteem.

Het heeft niet alleen een positief effect op je vruchtbaarheid, het helpt je ook om diep te ontspannen. Een fertiliteitsmassage brengt zowel je lichaam als je geest in een optimale conditie voor een toekomstige zwangerschap. De massagebehandeling is tevens zeer geschikt om je op een natuurlijke manier te ondersteunen als je in een vruchtbaarheidstraject zit, ook als het gaat om eicel- en/of zaaddonatie.

Verbeteren doorbloeding
baarmoeder en bekkengebied

en daarmee de kwaliteit van je baarmoeder, eicellen en baarmoederslijmvlies. Verlichting van klachten voortkomend uit endometriose, PCOS en/of vleesbomen. Tevens helpend bij onregelmatige eisprong, cysten, verklevingen en een eventuele gekantelde baarmoeder.

Aandacht voor verlies zoals bijvoorbeeld een miskraam

of andere (nare) gebeurtenissen/traumata die in je lichaam zijn opgeslagen. In alle veiligheid kunnen delen wat je bij je draagt, vastgehouden emoties vrij te laten, (weer) te laten stromen en van daaruit te mogen helen. Versterken van je basis, je bekkengebied, het leven letterlijk en figuurlijk daar te mogen dragen.

Voordelen & tarieven

Fertiliteitsmassage / Vruchtbaarheidsmassage - Laura Schuurman

Diepe ontspanning

en daarmee ondersteuning op mentaal en emotioneel gebied. Zakken van hoofd naar hart en buik, verbinding met je gevoel, loslaten van stress en spanning, je zenuwstelsel komt tot rust en het zelfgenezend vermogen van je lichaam mag haar werk gaan doen.

Intake en fertiliteitsmassage

  • Inclusief coaching (leefstijl/mindset) en uitleg zelfmassage (ca 120min), €130,-
  • Vervolgbehandeling (ca 90min), €100,-
  • Traject ‘Samen op Reis’ –
    3 vervolgbehandelingen, €280,-
  • Informeer gerust naar de mogelijkheden
    voor extra coaching.

Gratis Kennismaking

Tijdens een gratis kennismaking is er ruimte voor jouw verhaal en ervaringen, het stellen van vragen en zullen we aftasten of er een onderlinge klik is. Aan de hand van deze informatie bespreken we wat ik voor jou kan betekenen.

Wat anderen zeggen

De massages heb ik als heel fijn en ontspannend ervaren. Voorafgaand aan de massage neem je de tijd en ben je geïnteresseerd in de persoon tegenover je. Ik heb gemerkt dat je daar ook goed naar luistert en waar nodig meeneemt tijdens de massages. Je wist mij op mijn gemak te stellen, je straalt rust en kalmte uit. Het was een mooie bijkomstigheid dat de massage ook hielp voor mijn hoofdpijn en ik vond het fijn dat je wat massage oefeningen op papier hebt gezet, dat stukje meedenken is ook super!
Fertiliteitsmassage / Vruchtbaarheidsmassage - Laura Schuurman
Amber
Ik voelde me tijdens de massage prettig en veilig. Ik was eerst nerveus dat het masseren van de buik misschien pijnlijk zou worden. Dit was totaal niet geval! Wat ik als zeer prettig heb ervaren was het 'losschudden', ook het stukje hoofd en benen, alsof je iets los mag laten. Eigenlijk vond ik alles fijn! Bij de tweede massage vond ik het superfijn dat je op mij incheckte en de volgorde veranderde door me eerst in te pakken. Ik wilde eigenlijk niet dat het stopte : ) > Update: ZWANGER! Ik was ervan overtuigd dat ik ongesteld zou worden, maar niets was minder waar. Nu de tijd nemen om aan dit idee te wennen en vertrouwen te gaan voelen in mijn lichaam en dit proces. Ik wil je ontzettend bedanken lieve Laura, lieve groet!
Fertiliteit massage / Vruchtbaarheid massage | Hormonen in balans - Laura Schuurman
Sanne
Je bent vriendelijk en rustig, makkelijk te vertrouwen. Ik vind je zorgvuldig en vol aandacht. Ondanks het verdriet dat mijn baarmoeder en eierstokken nog niet de gewenste zwangerschap hebben gebracht, kan ik met behulp van de massage wel veel liefde voor dat gebied blijven voelen. Op elk moment in het traject voel ik ruimte en veiligheid om mijn emoties met je te delen. In totaal dus liefdevolle ervaringen waarbij het bijzonder voelde wat er ook tijdens de massage langskwam. Dank, ook voor je positieve energie!
Fertiliteitsmassage / Vruchtbaarheidsmassage - Laura Schuurman
Sterre

FAQ

Fertiliteitsmassage / Vruchtbaarheidsmassage

Vrouwen met een zwangerschapswens die hier op de natuurlijke manier mee bezig willen gaan of zijn en/of in een vruchtbaarheidstraject zitten als OI, IUI, IVF, ICSI, eicel- of zaaddonatie. De behandeling is een waardevolle aanvullende ondersteuning naast het medische traject. Een medisch traject is vaak erg intensief, hoe mooi is het om daarnaast ook positieve en liefdevolle aandacht aan je buik en baarmoeder te kunnen blijven geven.

Over het algemeen komen vrouwen bij mij als een zwangerschap al een tijd uitblijft. Dat dat op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch vlak veel vraagt, staat buiten kijf. Alle vlakken mogen er zijn en krijgen tijdens de behandeling de liefdevolle aandacht die ze verdienen.

Wanneer je geconfronteerd wordt met zwangerschapsverlies, heeft de behandeling een koesterende werking, een waar ritueel om je verloren kindje te eren.

Voorafgaand aan de 1e afspraak heeft er vaak al een telefonische kennismaking plaatsgevonden zodat we van beide kanten hebben kunnen ervaren of er een klik is. Na het maken van de afspraak ontvang je een vragenlijst welke ik graag uiterlijk 3 dagen voorafgaand aan de afspraak ingevuld retour ontvang in verband met de voorbereiding voor onze afspraak. Zonder ingevulde vragenlijst kan de afspraak helaas niet doorgaan.

Start met een kopje thee/glaasje water, kennismaken, landen. We spreken de ingevulde vragenlijst door en er is ruimte voor jouw verhaal en ervaringen. Ook is er ruimte voor coaching op vlak van leefstijl en mindset.

Voor de massagebehandeling (ca 60min) mag je plaatsnemen op de verwarmde massagetafel en zal ik je toedekken met handdoeken. Ik zal eerst je onderrug en je billen masseren, vervolgens masseer ik je gehele buik en bekkengebied (vanaf de onderkant van je bh-bandje tot aan de bovenkant van je schaambeen). Tijdens de massage mag je je onderkleding aanhouden. Ik maak gebruik van verschillende massagetechnieken, zoals masseren, rocken, pulseren en ook acupressuur krijgt de aandacht die het verdient. Tijdens de massage werk ik tevens met rebozo’s, Mexicaanse draagdoeken, waarmee ik je zal wiegen, hetgeen een gevoel van geborgenheid en koestering zal geven. Aan het einde van de massage zorgen de rebozo’s voor een prachtig ritueel, een ware ceremonie ter ere van jou als vrouw. Elke massagebehandeling is anders, elke keer weer voelen en afstemmen, wat heb je nodig, wat wil er gezien en gehoord worden. Ik zal er zorg voor dragen dat je de behandeling in alle geborgenheid en veiligheid mag ervaren.

Na afloop hebben we de tijd om stil te staan bij wat je hebt ervaren en hoe je je voelt. Als je het prettig vindt, kan ik aangeven wat mijn bevindingen zijn geweest op fysiek, emotioneel en energetisch vlak. Je krijgt dan ook de uitleg van de zelfmassage mee naar huis.

Iedereen ervaart de fertiliteitsmassage en de uitwerkingen ervan op een andere manier. Het kan zijn dat je jezelf tijdelijk wat emotioneler voelt tijdens en/of na de behandeling of dat je buikgebied wat gevoeliger is. Dit hoort er allemaal bij, is een normale reactie en juist een goed teken aangezien je lichaam druk bezig is met het loslaten en opruimen van emotionele blokkades.

Na enkele behandelingen zul je merken dat je je lichter en losser gaat voelen en dat je weer meer in verbinding komt met je lichaam. Sommige vrouwen ervaren direct al meer energie en vertrouwen. Wat je ook voelt, je hoeft er niets mee te doen. Laat het er zijn, dat is vaak al voldoende. Op deze manier krijgen jouw lichaam en geest de ruimte om de zwaarte los te laten en plek te maken voor nieuw leven.

In de periode na je menstruatie en voor je eisprong. Bij een wens om zwanger te worden en zeker in combinatie met een geassisteerd vruchtbaarheidstraject is een voorbereidingsperiode van 3 maanden aan te raden. Al onze cellen vernieuwen zich in deze periode en zo kun je ervoor zorgen dat de kwaliteit van je eicellen en de baarmoeder zo optimaal mogelijk is.

Mocht je in een geassisteerd vruchtbaarheidstraject zitten, zou ik je willen vragen om contact met me op te nemen zodat we samen af kunnen stemmen wat de meest geschikte dag voor de behandeling is. Bij een mogelijke kans op een zwangerschap wordt er niet gemasseerd.

Hoeveel massagebehandelingen er nodig zijn, is moeilijk te voorspellen. Dit verschilt logischerwijs per vrouw en per situatie. Het beste resultaat behaal je als je 1x per cyclus of per 2 cycli een behandeling hebt. Je voelt zelf het beste hoeveel massages je nodig hebt waarbij het heel persoonlijk is wat je prettig vindt.

Hoe mooi het ook zou zijn, gaat het fenomeen ‘quick fix’ niet op, uiteindelijk ‘fixt dat niks’. Een zwangerschap kan niet worden gegarandeerd. Wel zou je de massagebehandeling als een ‘easy fix’ kunnen zien om meer lichtheid, vertrouwen en ontspanning te ervaren als blijkt dat zwanger worden of blijven niet vanzelf gaat. Dat vraagt logischerwijs veel van je en raakt alle lagen van je leven.

Wat vrouwen teruggeven, is dat er bij de 1e afspraak vaak wat spanning voelbaar is, ‘wat gaat er gebeuren?’, ‘waar ben ik?’, kennismaken met elkaar, heel begrijpelijk en normaal. In de volgende behandelingen wordt steeds meer veiligheid ervaren waardoor je meer en meer kunt zakken, vertragen, elke keer de behandeling een laagje dieper ervaren of wat er op dat moment nodig is, op je eigen tempo met respect voor jouw eigenheid.

Bij koorts, infecties, hernia, kanker, ernstige hart- en/of vaataandoeningen en besmettelijke huidziekten, kan de behandeling niet worden toegepast. Indien je recentelijk een operatie hebt ondergaan aan jouw buik- of rug gebied adviseer ik je om met jouw behandelend arts te overleggen.

Ik masseer met natuurlijke en duurzame massagebalsems van Flying Wild gemaakt van bijenwas en etherische oliën. Voedend en verzorgend voor de huid. De balsem die ik voor de fertiliteitsmassage gebruik, is de speciale Fertility Blend waar Ylang Ylang en Geranium aan zijn toegevoegd. Er is ook een Unscented variant, mocht dat de wens zijn.

Met het oog op het milieu zou ik je willen vragen om zelf 2 grote handdoeken mee te nemen naar je afspraak. Ik kan de handdoeken die ik tijdens de massage gebruik niet meer voor een andere klant gebruiken, jij kunt jouw handdoeken nog vaker gebruiken. Dat scheelt wasbeurten.

Wat kleding betreft is het wel zo fijn om makkelijk zittende kleding aan te trekken en zo min mogelijk sieraden te dragen.

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, kan dat klachten veroorzaken. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam dan waar de klacht optreedt.

Er bestaat een nauwe verbinding van de voortplantingsorganen en spijsverteringsorganen met de onderste rugspieren aangezien de buikholte wordt aangestuurd door dezelfde zenuwbanen als in je bekkengebied. Als er een spier of orgaan niet goed op zijn plek ligt, verkrampt is door stress of bijvoorbeeld een beschadiging heeft door littekenweefsel, dan zal dit van invloed zijn op alle verbonden spieren, organen en weefsels en zal er op meerdere plekken een verkramping/blokkade kunnen ontstaan. Om die reden masseren we zowel de rug, als het buik- en bekkengebied om zo de optimale gezondheid te bevorderen.

De behandelingen worden niet door de zorgverzekeraar vergoed. Mocht je daar vragen over hebben, neem gerust contact op, dan ik je er wat meer over vertellen.